Dutch Oven - Gietijzeren Pan | Buiten Koken | TrendYard

HomeBuiten KokenValhal | Dutch Oven

Valhal | Dutch Oven

Een Dutch Oven is een gietijzeren pan die op pootjes staat, je kan hem ook op een pannendrager zetten. De gietijzeren deksel is voorzien van een opstaande rand, zodat er briketten op gelegd kunnen worden. De Dutch Oven bouwt op deze manier egale warmte aan de binnenkant op. Het wordt een soort oven waarin je ook prima kunt bakken; brood, pizza of taart.

Valhal Outdoor Dutch Oven "Gietijzeren Pan"

Valhal Outdoor Dutch Oven "Gietijzeren Pan"

vanaf € 44,95
Valhal Outdoor Dutch Oven "Gietijzeren Pan Ovaal"

Valhal Outdoor Dutch Oven "Gietijzeren Pan Ovaal"

€ 99,95
Valhal Outdoor "Gietijzeren Braadpan"

Valhal Outdoor "Gietijzeren Braadpan"

€ 79,95
Valhal Outdoor "Pannendrager"

Valhal Outdoor "Pannendrager"

vanaf € 32,95
Valhal Outdoor "Kolentang"

Valhal Outdoor "Kolentang"

€ 19,95
Valhal Outdoor "Dekselhaak"

Valhal Outdoor "Dekselhaak"

€ 8,95

Valhal | Dutch Oven

Eerst gaan we de gietijzeren Dutch Oven opwarmen, dit doen we op een matig vuur. Afhankelijk van wat je gaat maken, gebruik je spekvet of olie in de Dutch Oven. Ook kan boter gebruikt worden, maar hier geldt: hoe vetter hoe beter. Laat het vet smelten en enkele minuten inbakken. Gebruik je zonnebloemolie zorg er dan voor dat de olie goed door de pan verdeeld wordt. Veeg de pan schoon met een stuk keukenrol of een doek zodat overtollig vet uit de pan is en de Dutch Oven is klaar voor gebruik.

Je kan de pan direct boven op het houtvuur of op de briketten zetten, maar je kan ook gebruik maken van een ophangsysteem waardoor de pot boven het vuur komt te hangen. Een veel voorkomend ophangsysteem is de driepoot van Bon-fire®. Wat is nu lekkerder, dan op een mooie dag heerlijk buiten het eten bereiden!

De Dutch Oven is een pan van hoogwaardige kwaliteit waar je je hele leven plezier van kan beleven!

Product toegevoegd aan mandje

Winkelmandje: