Metalbird Uil MBU

Metalbird Uil MBU
Metalbird Uil MBU
€ 39,95 Inclusief 21% BTW
Op verlanglijst zetten
Betaal veilig met: Betaal veilig bij Trendyard
Model MBU
Beschikbaarheid Levertijd 2 tot 3 werkdagen. Kortingscode - BIRD3 voor € 3,00 korting i.v.m. brievenbuspost

Ransuilen zijn bijzonder onopvallend en worden dan ook maar zelden gezien. Des te groter is de verwondering wanneer men een roetsplaats ontdekt waarin meerdere uilen bij elkaar de dag doorbrengen (roesten). In gestrekte houding een boomstam imiterend. Een uil bestaat vooral uit veren, zo lijkt het. Toch blijkt de snavel een stuk groter te zijn dan het deel dat je kan zien uitsteken uit het gezichtmasker.

De uil is een imposante verschijning, deels dankzij zijn oorpluimen, deels door zijn herkanbare kreet. In de Benelux kun je de ransuil tegenkomen in een bos met dennen, sparren en op open terrein. 's-avonds klinkt zijn karakteristieke roep over de velden. De ransuil eet hoofdzakelijk (veld)muizen en in tijden van muizenschaarste schaklen de uilen over op het eten van kleine vogels.

De spanwijdte van de Asio Otus kan bijna een volle meter zijn. In verhalen figureert deze nachtvogel vaak als symbool voor wijsheid.

Waar komt Metalbird vandaan?

Metalbird werd voor het eerst gesignaleerd in 2011. In een kauriboom in de buurt van Auckland, Nieuw Zeeland, zat een eigenwijze Kookaburra. Niet veel later verschenen er ook elders op North Island Metalbirds: aan houten puien van huizen, in parken, in tuinen, op telefoonpalen langs wegen. Ja, die Kiwi’s zien ze vliegen.

Versier je boom met Metalbird

Heb je een favoriete boom, in de tuin of voor je deur? Of heb je een saaie schutting of balkon? Maak je leven mooier met Metalbird.

Je vogel kan de boom in

Een trapje en een hamer is alles wat je nodig hebt om je eigen Metalbird een mooi plekje te geven. Respecteer de natuur, zet Metalbird uit in je eigen tuin, een openbaar park of ander gemeenschapsgroen. Of timmer hem aan je balkon, tuinhek, schutting of schuur.

 

Productdetails Metalbird Uil:

Materiaal: 4mm COR-TEN-staal (weervast, roestend)

Lengte: 21cm

Hoogte: 29cm