Slugrings | Slakkenringen & meer

Slakkenringen is de veiligste oplossing voor een slakkenprobleem. Deze vorm van bestrijden is volkomen ongevaarlijk voor je planten. Zodra slakken in contact komen met koper voelen ze een kleine elektische stroomstoot waardoor ze zich terugtrekken.

Koperen Slakkenringen small, 6 stuks

Koperen Slakkenringen small, 6 stuks

Anti Slakkenringen small 10 cm

€ 19,95
Trendyard Wilgen Cloches set van 3 stuks

Trendyard Wilgen Cloches set van 3 stuks

CLWI01

€ 49,95

Slugrings | Slakkenringen & meer

Slakken zijn vaak ongewenste bezoekers in de tuin. Deze beestjes eten graag de bladeren van voornamelijk mooie bladplanten, zoals de Hosta, maar ook van jonge gewassen. Slakken eten gaten in de bladeren en kunnen de planten daarmee grote schade toebrengen.

Zowel huisjesslakken als naaktslakken kunnen je planten aanvreten. Naaktslakken zijn echter de grootste plaag in de tuin en kun je maar beter bestrijden. De weersomstandigheden bepalen de hoeveelheid slakken die te voorschijn komen. Bij een warme vochtige zomer is de kans op slakken groter dan in een droge periode.

Slakken hebben door hun beschermende slijmlaag niet veel natuurlijke vijanden. Vogels, egels, spitsmuizen en loopkevers eten wel heel graag slakken. Dus zorg ervoor dat je deze dieren meer in je tuin krijgt, bijvoorbeeld door vogelhuisjes te plaatsen.