ARS Snoeigereedschap | Tuinieren met | TrendYard

ARS Snoeischaar Large

ARS Snoeischaar Large

€ 61,95
ARS Snoeischaar met rolhandvat large

ARS Snoeischaar met rolhandvat large

€ 71,95
ARS Takkenschaar Medium

ARS Takkenschaar Medium

€ 99,95
ARS Heggenschaar Rood

ARS Heggenschaar Rood

€ 69,95
ARS Buxusschaar Rood-Grijs

ARS Buxusschaar Rood-Grijs

€ 114,95

ARS

“Wanneer mag of moet ik snoeien”, is een van de meest gestelde vragen. De antwoorden op deze vraag zijn vaak verschillend. De ene keer wordt er gezegd snoeien in het voorjaar, de andere keer snoeien in het najaar.

Snoeien na de bloei: De heesters die in het voorjaar bloeien worden na de bloei gesnoeid. De jasmijn die in Juni bloeit is hiervan de laatste. Als deze voorjaarsbloeiers in het najaar of winter worden gesnoeid zullen er het volgende voorjaar geen bloemen aan zitten omdat de knoppen afgeknipt zijn.

Snoeien in het voorjaar: Alle heesters die na Juni bloeien worden in het voorjaar (na de vorst) gesnoeid. Vlinderstruik, rozen en lavendel behoren tot de najaarsbloeiers. Tijdens strenge winters is het mogelijk dat takken van deze heesters invriezen. Zouden ze vóór de winter gesnoeid zijn dan is de kans groot dat ingevroren takken onherstelbaar beschadigd zijn.

Snoeien in de winter: In de winter is van de bladverliezende bomen en heesters de structuur van de takken goed te zien. Zodra je  een oude struik met een lelijke vorm een keer flink terug snoeit, knapt hij daar behoorlijk van op.

Snoeien voor de jaarwisseling: Bij de berk, kastanje, esdoorn, walnoot en druif komt de sapstroom al vroeg op gang. Snoeien vóór de jaarwisseling is daarom noodzakelijk. Als deze soorten na de jaarwisseling gesnoeid worden, zullen de snoeiwonden gaan bloeden.

Product toegevoegd aan mandje

Winkelmandje: